TeknikbloggenJeapie.com

Det bästa vi vet är teknik och allt som är relaterat med det. Vi berättar om allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid ett extra öga på de senaste trenderna inom teknik. Även om internet är en fullfjädrad databas, har vi hos oss samlat de bästa teknikämnena du kan hitta för att du inte ska behöva söka någon annanstans.New technology isn't the cause of inequality – it's the solution

Vi förklarar hur allting funkar, som när du exempelvis använder din röst, istället för att använda mus, tangentbord eller en touch skärm. Vi förklarar hur en elbil fungerar eller hur AmazonsAlexa lyder dina ord. Vi går igenom samtliga punkter på detaljnivå. Efter att du har blivit expert på varje del får du också läsa om våra roliga tester för dinaönskemål. Eftersom vi utför tester regelbundet håller vi våra inlägg ständigt ”Up To Date”.

Teknikbloggen

Jeapie.com älskar att berätta om nya produkter, hjälpmedel och annat inom teknik som exempelvis vår favorit inom röstassistenter Google Home. Teknik som har blivit populärare och populärare på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som det är sagt inom teknikvärlden att det är ett beteende som kommer att bli allt mer vanligt längrefram.

Google Chromecast är en enhet som är till för att kunna se videor från surfplatta till TV-skärm. Den omtalade Chromecast är en liten manick som du ansluter till en TV via ett HDMI-uttag. Mobilen, surfplattan eller din dator kan användas som fjärrkontroll. Därför kan det som visas på skärmen på enPC, smartphone eller smartpad överföras till TV-skärmen och på så vis streama innehållet. När du använder din Chromecast, så laddas det automatiskt ner information från källor som är till för Chromecast, som sänds direkt till GoogleChromecast och som kommer att sköta system och databank på enheten som den används på. GoogleChromecast fungerar enkelt förklarat som en ren mottagare.

I sig själv gör den ingenting riktigt och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Du styr din Chromecast utefter vad som ska spelas upp på skärmen från mobilen och väljer vilken Chromecast som du vill spela från. Chromecast ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att förbindelsen skall fungera ordentligt. Förutom din Chromecast, så måste din mobiltelefon, surfplatta eller laptop vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din GoogleChromecast är. Vilket mesttroligt kommer att vara hemma, där det vanligtvis är samma nätverk.

Att installera din Chromecast är enkel process. Anslut din Chromecast till en HDMI-port på din TV och börjastreama till den. Enklast att göra det är genom att ansluta USB-kabeln som medföljer i USB-porten på din TV eller alternativt ansluta nätadaptern till ett eluttag. Observera att Chromecast Ultra bara kan användas med ett eluttag. När du är klar med installeringen, är nästa steg att ladda ner Google Homeappen till din surfplatta.

Med din högtalare som heter Google Home använder du röstkontroll för att streama. Låt sedan först Google Home-appen spela från strömningstjänsten och sedan bara be Google Home att visa vad du vill se. När du är klar med det så använder du din mobiltelefon eller surfplatta som en fjärrkontroll och du kan pausa eller ändra oavsett var du är ihemmet med röstkontroll.

När det gäller om programmen funkar eller inte, så behöver du inte vara orolig över vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Spotify, Facebook, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt de använder för dig. Medappen för Google Home kan du se enöversikt över vilka program som du kan spela upp på via din Google Home. Samma funktioner gäller för material som finns på din mobil eller dator.

flote

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>